News

Inleiding tot Frankrijk

Paspoort of identiteitskaart?

Burgers van de Europese Unie kunnen naar Frankrijk reizen met een nationale identiteitskaart, als ze die hebben. EU-burgers die geen identiteitskaart hebben, en burgers van andere landen, moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Bezoekers uit niet-EU-landen kunnen een visum nodig hebben, afhankelijk van de duur van het verblijf en hun land van herkomst. Burgers met een verblijfsstatus in een ander “Schengen”-land, ongeacht hun nationaliteit, hebben geen visum nodig.  Voor een volledige lijst van de visumvereisten voor een kort of langer verblijf, kunt u terecht op de officiële website van Frankrijk voor informatie over visa in het Engels.

Met de auto naar Frankrijk:

Reizigers die uit het VK komen: het is meestal voldoende om gewoon naar een veerboothaven of de kanaaltunnel te gaan en een kaartje voor de volgende overtocht te kopen. Dit is echter niet aan te raden in het hoogseizoen, of tijdens drukke weekenden. Bovendien is het vaak mogelijk om rond te shoppen en een goedkopere prijs te krijgen, als u van tevoren boekt. Klik hier om prijsaanbiedingen voor veerboten te vergelijken en online te boeken. Rijden naar Frankrijk vanuit de meeste andere buurlanden (België, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje) is geen enkel probleem, aangezien de systematische douane- en grenscontroles binnen het Schengengebied zijn afgeschaft, en het verkeer vlot over deze grenzen stroomt. Douane- en paspoortcontroles kunnen het verkeer over de grens vanuit Zwitserland vertragen, maar dit is meestal niet het geval. De grensovergang vanuit Andorra kan zeer traag zijn, als de douane besluit auto’s te controleren op smokkelwaar, met name belastingvrije sigaretten, zoals zij vaak doet.

Frankrijk bereiken per vliegtuig:

Vanuit het VK en Europa. Er zijn meer dan twintig regionale luchthavens in Frankrijk, met vluchten vanuit het VK en andere landen. Kijk voor meer informatie op de pagina vluchten naar Frankrijk.
Vluchten vanuit Noord-Amerika. De luchtvaartmaatschappij met de meeste directe vluchten van Noord-Amerika naar Frankrijk is Air France, die directe vluchten heeft vanuit een tiental of meer steden in Noord-Amerika. Voor transatlantische passagiers, of passagiers van andere continenten, is het algemene punt van aankomst in Frankrijk het vliegveld Paris Charles de Gaulle (CDG). De luchthaven van Nice wordt bediend door Delta vanuit JFK. De luchthaven van Genève, met vluchten uit de VS en Azië, ligt aan de Frans-Zwitserse grens, en heeft een rechtstreekse uitgang naar Frankrijk. De luchthavens van Brussel, Zürich en Luxemburg liggen ook op korte afstand van Frankrijk. Bekijk de opties en voordeligste vluchten op Expedia.
Voor bezoekers uit Canada of NE Verenigde Staten heeft Air Transat rechtstreekse en relatief voordelige vluchten van Montreal naar Basel-Mulhouse, Bordeaux, Lyon, Marseille, Nantes en Toulouse, evenals Parijs.
Voor vluchten naar Frankrijk vanuit Australië, het gebied Azië-Stille Oceaan en alle andere lange-afstandsvluchten naar Frankrijk, raadpleeg Expedia voor de beste opties en prijzen.

Munteenheid :

Frankrijk gebruikt de Euro. De gemakkelijkste manier om aan vakantiegeld te komen (en vaak de goedkoopste) is om bij aankomst in Frankrijk euro’s te pinnen bij een geldautomaat (gat in de muur, geldautomaat), of zelfs bij een euroautomaat in de vertrekhal op een grote luchthaven in het Verenigd Koninkrijk. De meeste Franse geldautomaten accepteren buitenlandse kaarten (Visa, Mastercard, Maestro, enz.). (Zie de pagina over Banken en betalen in Frankrijk). Opmerking: Als uw bank-/creditcardrekening niet in euro’s is, betaalt u een commissie voor elke transactie – opname of betaling. De provisies zijn naar verhouding groter naarmate de transactie kleiner is, dus het is niet raadzaam uw kaart regelmatig voor veel kleine transacties te gebruiken. U betaalt minder (misschien wel heel wat minder) als u voor een dag of twee voldoende contant geld opneemt bij een geldautomaat en vervolgens contant betaalt.

Gezondheid :

bezoekers wordt sterk aangeraden ervoor te zorgen dat zij een ziektekostenverzekering hebben voordat zij naar Frankrijk of enig ander vreemd land reizen. Voor Frankrijk moeten bezoekers uit het VK de Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) aanschaffen, die het oude E 111-formulier heeft vervangen;

 

Je houd misschien ook van..